Bazaaro.nl: Uw Turkse Online Supermarkt
0
Winkelwagen
€ 0,00
Dragon Ketan Kleef Rijst  (1 kg)
Dragon Ketan Kleef Rijst (1 kg)
Dragon Ketan Rijst
€ 3,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Dragon Ketan Kleef rijst 1kg

Een rijstsoort die van nature veel zetmeel bevat zodat deze na het koken lekker aan elkaar blijft plakken. Zusje van de Japanse sushi-, de Spaanse paella- en de Italiaanse risotto- rijstsoorten. De meeste kleefrijstsoorten zijn rondkorrelig.

Kleefrijst (Ketan) is een rijstsoort die veel zetmeel bevat en daardoor na het koken aan elkaar plakt. De bereidingswijze is om het ongeveer 15 minuten te laten koken in water. De verhouding is 1 kopje rijst op driekwart kopje water. Ook kan het door verdamping van kokend water gegaard worden, zoals het gebruikelijk is in Thailand en Laos. Kleefrijst is vooral bedoeld om het met de hand te eten. Omdat het kleeft zijn er gemakkelijk bolletjes van te maken. Kleefrijst wordt gegeten in combinatie met allerlei andere gerechten. Eerst moet er een bolletje rijst worden gemaakt, vervolgens neemt men met het bolletje in de hand iets anders wat op de tafel staat en breng het naar de mond om het op te eten.

Volgens de gebruiksaanwijzing neem je 1 kopje (droge) rijst per persoon, spoelt het af onder de kraan in een zeef, doet het in een rijstkoker of pan met dikke bodem en voegt 3/4 kopje water en wat zout toe. Laat dat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen tot er putjes in vallen, zet het dan zacht en laat het nog 5 a 10 minuten garen. Als het goed is is al het water nu opgenomen. Zet het vuur uit en laat nog 5 minuten staan. Heel gewoon, hetzelfde als jasmijn- of basmati rijst, alleen met minder water. Maar let op, verschillende recepten geven verschillende bereidingswijzen. Soms afhankelijk van wat er daarna nog mee gebeurt. Zo kun je kleefrijst ook stomen. Zet de rijst dan eerst een nacht in de week en stoom het daarna 30-40 minuten, in een theedoek/kaasdoek boven een laagje kokend water in een stoompan gaar. Of op zijn Indisch: 500 gram kleefrijst, wassen en slechts 15 minuten laten weken. Dan met 750 ml water (en een klont santen) opzetten en 20 minuten zachtjes laten koken. Draai dan het vuur uit en zet afgesloten nog 20 minuten weg om na te garen.

Ketan rijst wordt gekweekt in Thailand, Laos en China, en het wordt veel gebruikt in de keuken van veel Aziatische landen. Hoewel de naam impliceert dat de rijst bevat gluten , is het eigenlijk glutenvrij.

Over ons

Bazaaro.nl: het adres voor uw Turkse producten in Nederland en België. Alleen Turkse producten? Van Turkse Dagodan Thee, Chef Kok Rijst tot een uitgebreid assortiment Sambal. Kruiden van Indonesia en Koningsvogel. Heerlijke Turkse koffie maar ook nootjes. Kroepoek, Redang Saus en heerlijke soorten kroepkoek. Van Henne Haarverf tot heerlijke shampoo.

Vragen & Hulp nodig?

Heb je vragen over onze producten? Heb je hulp nodig bij het bestellen? Stuur ons een e-mail: info@bazaaro.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies